Paine impletita

0
218

PAINICA IMPLETITA 😍acuma scoasa din cuptoras 😀
Ingrediente principale :
1kg faina
7g drojdie uscata
1lingura zahar
1lingurita sare
1pahar iaurt grecesc
2pahare apa calda
1/2pahar ulei
1lingura untura (unt)
1ou ptr uns
Mod de preparare :
Cernem faina, adaugam drojdia uscata (se poate dilua drojdia , (eu am folosit din drojdie care se pune direct in faina ) ,amestecam iaurtul cu apa calda sa se incalzeasca si el , si turnam peste faina.Adaugam uleiul si incepem framantarea.Dupa ce am framantat bine, adaugam si lingura de untura si continuam framantarea.Trantim aluatul de cateva ori pe blatul de lucru si lasam la dospit intr-un bol uns cu ulei .Dupa ce aluatul a dospit,taiem aluatul in doua, apoi fiecare bucata in trei parti egale .Incepem sa rasucim fiecare bucata in rulou( spre capete sa fie putin mai subtirel ruloul ), apoi impletim si asezam painica intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o lasam din nou la dospit.

Dupa ce aluatul a crescut in tava,ungem painica cu ou batut bine.Presaram cu seminte de susan sau mac si dam painica la cuptorul care a fost incins in preabalabil la 200grade.Se lasa la copt aproximativ 30-40 minute.