MIHAI CONSTANTINESCU A MURIT! CÂNTĂREȚUL ERA INTERNAT ÎN SPITAL, DE CÂTEVA LUNI

0
883

Mihai Constantinescu a murit. Artistul era internat de câteva luni în spital, în comă indusă, după ce a suferit un stop cardio-respirator. Avea 73 de ani.

Mihai Constantinescu a cântat practic toată viața, deși nu a avut de la inceput prea multe studii în domeniu. A absolvit Institutul de Educație Fizică și Sport din București în anul 1973. Cu un an inainte a terminat Școala Populară.

Mihai Constantinescu a facut parte din corul de copii al Radiodifuziunii, iar în anul 1964 a intrat în grupul Mondial. Cam tot atunci au început să-i apară primele piese. «Păpușa». este una dintre ele.

Mihai Constantinescu mai cânta cu Modern Group, trupa lui Petre Magdin.

Abia în anul 1999 a editat în format single celebra piesa «Iubiți și câinii vagabonzi».

A făcut multe turnee în toate țările ex-socialiste, în Germania, în America și în câteva state din Vestul Europei. În 2002 a primit Diploma de Onoare în cadrul Galei Muzicii Ușoare «O zi printre stele» din partea Ministerului Culturii.

Artistul a suferit două intervenții la inimă în ultimii 10 ani. Cu 12 ani în urmă i-au fost montate valve biologice, iar în 2017 a fost din nou operat.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Floreasca, dr. Bogdan Oprița, a declarat pentru Libertatea că artistul Mihai Constantinescu a murit, marți, în jurul orei 19.00. 

În urmă cu șase luni, în luna mai, Mihai Constantinescu fusese internat la Spitalul Floreasca după ce a suferit un stop cardiac. În cursul nopții a suferit un al doilea, iar apoi a intrat în moarte cerebrală. 

Anterior, soția artistului declarase pentru Libertatea că starea lui este gravă și a cerut tututor să se roage pentru el. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a spus de asemenea că prognosticul medicilor era rezervat. 

Adrian Daminescu postase un mesaj pe Faceebook, despre colegul său de breaslă, imediat ce aflase despre suferința sa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here